Saturday, August 30, 2014

Ketahui fungsi citrus bioflavinoids dalam Shaklee Sustained Release Vita-C Plus





Saya pasti ramai yang telah tahu Shaklee telah menghasilkan Vitamin C dengan formula baru tambahan citrus bioflavinoids complex dari lemon, orange, grapefruit and hisperidin. Apa kepentingan bioflavinoids ini?



1) Untuk penyerapan vitamin C dengan baik

Flavonoid bioaktif, vitamin P, terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran yang hidup. Pelbagai bioflavonoids terdapat dalam limau termasuk hesperidin, quercetin, diosmin, naringin, & rutin.
Fitonutrien adalah penting untuk penyerapan Vitamin C dengan baik. Malah, kajian telah membuktikan kemampuan mereka untuk meningkatkan dan memanjangkan tindakan vitamin C.

Banyak supplemen vitamin C terdiri daripada ascorbic acid sintetik yang tidak memberi kesan. Ini kerana tanpa bioflavonoids sitru,  asid askorbik mudah teroksida dan benar-benar boleh memudaratkan badan.Maka nutrisi dari makanan asli adalah jauh lebih baik daripada makanan tambahan sintetik.


2) Meningkatkan fungsi kapilari dan pengaliran darah

Kajian telah menunjukkan manfaat daripada bioflavonoids sitrus pada kebolehtelapan (permeability) kapilari dan aliran darah. Ini adalah disebabkan oleh fitonutrien mempunyai manfaat anti-radang. Ini adalah penting terutamanya untuk pengoksidaan tisu dan mengekalkan tekanan darah yang normal. Ia juga mengurangkan bengkak dan edema. Proses ini juga meningkatkan pernafasan dalam paru-paru.

Hesperidin didapati paling banyaknya dalam kulit dan membran bahagian lemon dan oren. Hesperidin sering digunakan untuk merawat vena varikos dan buasir. Kekurangan hesperidin dalam diet telah dikaitkan dengan fungsi kapilari yang tidak normal, sakit bahagian kaki & kejang kaki.

3) Antioksidan yang bagus

Rutin dan quercetin adalah bioflavonoid yang paling kuat anti-oksida. Dua fitonutrien mempunyai manfaat anti-radang yang sangat kuat. Mereka bersama-sama dengan flavonoid bioaktif yang lain mempunyai kesan paling besar mereka dalam aliran darah dan kapilari. Ini juga telah terbukti amat berkesan untuk mencegah dan merawat vena varikos. Ini terdapat dalam kuantiti yang besar dalam buah-buahan dan lemon, limau, grapefruits, & oren.

Cara meningkatkan Penggunaan anda Citrus bioflavonoid:

Jangan buang jauh lemon diperah ... makan pulpa dan membran pertama.
Jika kulit itu adalah organik, anda boleh cincang ke dalam parutan kulit lemon dan letak kepada daging, salad, dan lain-lain
Elakkan jus oren &grapefruit kerana gula yang tinggi dan sebaliknya makan sebiji buah yang mengandungi serat dan ketara lebih bioflavonoids.

Untuk lebih mudah.. ambillah Vita C Plus Shaklee.. untuk keperluan vitamin c asli dan bioflavinoids anda.

sumber: http://www.naturalnews.com/033649_citrus_bioflavonoids_oxidative_stress.html#


Hubungi saya di 0193134842 atau email norliyanamazli@yahoo.com untuk sebarang pertanyaan atau konsultasi

 * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...